Project omschrijving

‘Iedereen zag het aankomen, behalve ik,’ schreef een vrouw na haar burnout. Frank Schaper verklaart in Geen tijd voor burn-out waarom mensen tijdens het opbranden alle waarschuwingssignalen negeren. Hij legt de link tussen persoonlijkheid en burnout-risico, aan de hand van het Enneagram, dat hij eerder beschreef als co-auteur van Het team in jezelf.
Schaper ziet een burnout als de dramatische afsluiting van een levensfase, na het te lang doorgaan met een bepaalde levensstrategie. Als rode draad gebruikt hij het verhaal van Joop van den Ende, die zijn leven een nieuwe wending gaf na zijn burnout op 58-jarige leeftijd. Waarom raakte Van den Ende nu juist op die leeftijd burnout?
Verder gaat het boek in op vragen als:

  • Waarom branden vrouwen soms al op jonge leeftijd op (zoals Katja Schuurman)?
  • Was de burnout van Karin Bloemen kenmerkend voor vrouwen van 40?
  • Hoe ontliep workaholic John de Mol zijn burnout?
  • Bij welke leeftijden piekt het aantal burnouts?
  • En: waarom branden mannen later op dan vrouwen?

De antwoorden vindt u in Geen tijd voor burnout – een baanbrekend boek om tijd voor te máken.

Schaper baseert de statistische overzichten in zijn boek op een internet-enquête die hij in 2003 hield onder ruim 400 mensen met een burnoutervaring. Eén van deze overzichten is de top 50 waarschuwingssignalen, kenmerkend voor een dreigende burnout. Herkent u bij uzelf of bij iemand in uw omgeving meerdere van deze symptomen, lees dan Geen tijd voor burnout, neem contact op met de auteur (klik Contact of Personal Coaching) of surf eens rond op www.burnin.nl.

Burnin.nl, van ervaringsdeskundige Gert Otter, is op dit gebied de best bekeken websi